Tarieven en vergoedingen

Als zorgverlener ben ik gecontracteerd met alle zorgverzekeraars.

Belangrijk om te weten is dat Oefentherapie- en fysiotherapiebehandelingen vergelijkbare polisvoorwaarden hebben en worden gezamenlijk berekend. Let daarom op het aantal beschikbare behandelingen voor oefentherapie als je eerder dit jaar al behandelingen hebt gehad bij andere zorgverleners (fysiotherapie of oefentherapie).

Basisverzekering:

Kinderen t/m 17 jaar hebben recht op vergoeding van 18 behandelingen. Voor mensen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen kunnen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering of zijn anders voor eigen rekening.

Aanvullende verzekeringen vergoeden:

Behandelingen van kinderen vanaf 18 jaar en volwassenen kunnen vanuit een aanvullend pakket worden vergoed. De eerste 20 behandelingen voor mensen met een chronische aandoening kunnen ook worden vergoed door de aanvullende verzekering.

Controleer de polisvoorwaarden voor de specifieke dekking in je aanvullende pakket.

Tarieven:

Indien je niet aanvullend verzekerd bent, en de behandeling wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, gelden de volgende tarieven:

  • Oefentherapeutische behandeling: €38
  • Behandeling aan huis: €48
  • Behandeling kinderoefentherapie: €48
  • Behandeling kinderoefentherapie aan huis: €58
  • Screening, intake en onderzoek: €48

Bij verhindering minimaal 24 uur van tevoren afmelden, anders wordt de behandeling in rekening gebracht.

Verwijzing:

  • Met verwijsbrief: Vraag altijd om een verwijsbrief van de huisarts of specialist.
  • DTO (Direct Toegankelijke Oefentherapie) – Zonder verwijsbrief: Sinds 1 juli 2008 kunt u rechtstreeks een afspraak maken zonder de noodzaak van een verwijzing van de huisarts. Dit verbetert de toegang tot zorg.